Brødeskov Station tager mig fra ingenting til alting

Ned ad den lange bakke flyver jeg gennem luften på min cykel. Toget kører kun én gang i timen, jeg vil ikke risikere at komme for sent. Jeg har lige knap 3 minutter, inden toget kommer.
Jeg hopper af cyklen og trækker den løbende med mig hen for at trykke på knappen. Hvis jeg glemmer det, standser toget nemlig ikke. På Brødeskov station føles det som om, at toget kun kører lige så sjældent som sommeren sætter ind.
Nu lyser lampen, og jeg kan være helt sikker, på toget stopper og tager mig med.
Lidt forpustet skynder jeg mig de 20 meter, der er hen til cykelskuret.
Jeg har glemt min nøgle til min cykel igen, pis – tænker jeg højt.
Jeg trækker min cykel om bag skuret, prøver at stille den så langt omme bagved, jeg kan.
Der kommer nemlig tit et par mænd kørende ned på stationen i en stor varebil, de læsser deres lad med cykler. Både de låste og de ulåste. Det har jeg i hvert fald hørt.
Jeg kan ikke overskue tanken om at skulle komme hjem til mine forældre og fortælle, at jeg har mistet endnu en dyr cykel.
Jeg har lige akkurat 2 minutter, inden toget kommer rullende ind på stationen, og jeg går med hurtige skridt tilbage mod skinnerne og sætter mig i læ i det lille skur.
Jeg kigger mig omkring, og mit hjerte banker ikke længere så hurtigt, som det gjorde, da jeg kom susende ned af bakken til stationen.
Tiden går langsomt, når jeg sidder her og venter. Også selvom der kun er 1 minut igen. Mine øjne fanger teksterne i skuret. Der står skrevet noget over det hele i loftet, på træbænken og på skurets ustabile vægge. Der står skrevet både kærlighedserklæringer og bandeord, streget op med store tuscher og dårlig håndskrift.
Langt om længe kan jeg høre lyden af toget og ane det svagt i det fjerne. Det bremser langsomt. Jeg letter mine fødder fra Brødeskov station, stiger ind og mærker en lettelse.
Nu tager toget mig videre, til et sted jeg langt hellere vil være.

Laura Bitte Rossau

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s