Stormen før stilheden

For år tilbage skød kanonerne om sig i stor stil. De høje brag og følelsen af død og ødelæggelse dominerede tilværelsen. Det er nu væk, borte med blæsten – fortid. Når jeg i dag skimter ud over det kæmpe voldanlæg, står kanonerne bumstille. Krigen er slut – død – lige så vel som kanonerne.

Midt i min tankestrøm om død og ødelæggelse sanser jeg græshoppen, som ivrigt forsøger at larme i græsset med forhåbningen om at trænge igennem til mig. I forsøg på at vise, at der er håb – at der er noget levende til stede. Jeg aner vejen med de larmende biler i baggrunden, men blot i baggrunden. Uroen – larmen – ligger blot som en svag lyd i min underbevidsthed.

For her – lige her – oplever jeg, at min sjæl omgives af ro. Jeg bemærker de orange efterårsblade fra de omkringværende træer blafre i brisen. Jeg observerer græsstrå danse i vinden og kærtegne hinanden i et kys. Alt levende hører, ser, føler, dufter og nyder jeg – jeg ligefrem sanser det. Jeg betragter ænderne, som tigger om brød ved søens kant. Dagdrømmeriet afbrydes af tanken om hverdagen. Uden for hele denne idylliske atmosfære findes hverdagens larm og jag. Byen. Husene. Bilerne. Den daglige stress. Alt det seriøse, alt det alvorlige.

Fredericia Vold omkranser alt dette – den travle hverdag.

Det her er mit tilflugtssted, mit ”stress-af” sted og mest af alt – mit yndlingssted. Det er hjem – her på volden. Jeg kan spendere flere timer her. I dagtimerne dominerer volden, de smukke omgivelser og de mange følelser. Min tankestrøm er uendelig på denne lokalitet, men fortvivl ikke. Om aftenen, når mørket sænker sig over Fredericias voldanlæg, er det formentlig en helt anden oplevelse, for der er det dominerende – det tydelige, det fremtrædende – byens lys og hverdagens afskygninger og ikke længere det levende, det grønne, det frie og mest af alt – følelsen af ro.

Louise Lykkebo

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s